Caracteristicile pescuitului cu mandula

Există câteva caracteristici ale mandulei pe care pescarul ar trebui să le ia în considerare atunci când pescuiește la rapitori.

Mandule/Mandula stiuca/somn/salau + voblere salau + naluci salau Rusia
 • Cele mai bune locuri pentru pescuitul cu mandula sunt diverse anomalii de fund: gropi, margini, scufundări, margini. Pescuitul pe un fund plat, deși este posibil, este mai puțin eficient.
 • Deși Mandula prinde în rezervoare cu apă stagnantă, își dezvăluie pe deplin întregul potențial atunci când pescuiește în râu.Acesta atârnă mai mult în coloana de apă, se leagănă în plus când atinge fundul, toate aceste acțiuni atrăgând puternic prădătorul. Pescuitul cu mandula în râuri este mult mai eficient.
 • Mandula pescuit inoata bine cu orice greutate, pescarul nu trebuie să se teamă de supraîncărcarea momelii, puteți pune o sarcină mult mai mult decât este necesar pentru pescuit în aceste condiții de pescuit, mandula va prinde în continuare.
 • Mandula EVA funcționează nu numai la adâncimi mari, ci poate fi prinsă în zone puțin adânci ale rezervorului și chiar cu greutăți de 20-30 de grame.
 • Unii pescari iau cu ei mai mulți markeri permanenți de diferite culori atunci când merg la pescuit, cu care pot da rapid mandulei o culoare diferită pentru a se potrivi mai bine condițiilor lor de pescuit.
 • Preferințele prădătorului sunt în continuă schimbare, astfel încât pescarul trebuie să aibă în arsenalul său mandule de diferite dimensiuni, culori și tipuri de construcție pentru a putea alege o nălucă pentru condiții specifice de pescuit.
 • Mandula stiuca este o momeală pasivă, adică o momeală care nu are un joc propriu. Mandula salau necesită animație activă de la pescar. Utilizați diferite linii de jigging: clasice în trepte, glisând pe partea de jos și aruncând.
 • Pentru a obține o captură bună, trebuie să experimentați în mod constant cu culoarea, dimensiunea momelii și modul în care este ghidată.

Cateva capturi cu mandula eva din spuma, naluci stiuca si salau

 • Majoritatea mușcăturilor prădătorilor de pe mandulă apar în timpul unei pauze, când momeala se scufundă în partea de jos. Durata pauzei trebuie selectată pe baza condițiilor de pescuit și a activității peștilor. Pentru un pește activ, o pauză de 1 secundă poate fi suficientă, iar pentru una pasivă, o pauză de 10 secunde poate să nu fie suficientă.
 • Pentru pescuitul cu naluci eva, spuma, mandula, aveți nevoie de cel mai sensibil instrument, deci ar trebui să utilizați o lanseta de acțiune rapidă și un fir textil rapitor. O astfel de abordare vă va permite nu numai să simțiți toate denivelările fundului, ci să transferați chiar și atingeri ușoare de pește în momeală în mâna voastră.
 • Atunci când pescuiești cu o mandulă, mușcăturile sunt adesea resimțite ca o atingere foarte blândă a peștelui la naluca, prin urmare, în orice situație de neînțeles, ar trebui să urmeze imediat o recuperare brusca.
 • Mandula provoacă foarte bine chiar și peștii cei mai pasivi de mușcat, astfel încât pescarul poate folosi mandula ca momeală de ultimă instanță, dacă prădătorul nu ia nici o momeală, puteți pune mandula și încercați.

Pestele tinta in pescuitul cu mandule eva, este stiuca, salau, somn, biban.